Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

70s Vs 00s

Μου μίλαγε η μαμά μου σήμερα για τα νιάτα της... Τότε που τα 15χρονα άκουγαν νέο κύμα, φορούσαν παρδαλά ρούχα, είχαν τεράστια περμανάντ μαλλιά και έβλεπαν Άγγελους του Τσάρλυ και τσίριζαν με ενθουσιασμό όταν έβλεπαν τον Τραβόλτα να παίζει τον βλαμμένο γόη στο πυρετός το Σαββατόβραδο. Τότε οι έφηβες διάβαζαν με τις ώρες χαζοπεριοδικά και έκαναν όνειρα για το ιππότη στο άσπρο άλογο και στην περίπτωση της μαμάς μου τον Γ. από το απογευματινό λύκειο για τον οποίο έφευγε πιο αργά από το σχολείο για να τον δει έστω και λίγο απο μακριά. Ωραίες εποχές μου λέει τελειώνοντας με μια νοσταλγία στο βλέμμα και πήγε στην κουζίνα να βάλει πλυντήριο.
Από τότε εκείνη τη στιγμή με τρώει το εξής:
Εγώ τι θα λέω στα δικά μου παιδιά όταν σαρανταπενταρίσω? Για τους emo...? Για την Χρύσπα και την Riahanna ή για τη Λόλα και τον Λάκη τον γλυκούλη?
  • μουσική: Υπάρχουν ταλεντάρες που χαραμίζονται και οι εταιρείες προωθούν το κάθε πουτανάκια με εμφυτεύματα πιο μεγάλα από τον εγκέφαλό του που θυμήθηκε να κάνει καριέρα
  • Μόδες: Οι emo ήταν το πιο ανούσιο κίνημα που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση! Κάτι βλαμμένα καταθλιπτικά με τόνους eyeliner που αντί να κάνουν κάτι για να προσφέρουν στον κόσμο κλαίνε με την κατάντια του. Γι αυτό και η μόδα τους άντεξε μόνο 2 χρόνια ευτυχώς....
  • Μαλλί και ρούχα αυτό απλά δεν το σχολιάζω
  • κινηματογράφος: μια στις 20 ταινίες είναι της προκοπής και φυσικά δεν εννοώ τα scary movies με τα οποία γελάνε μόνο κάτι χαζοαμερικανάκια.

Σε τι τραγική εποχή ζούμε ρε γαμώτο?

3 σχόλια:

  1. mirtula, des ta pragmata pio xalara...kathe epoxi exi ti xari tis:) exallu ine i dikia mas epoxi, sto xeri mas ine na ti ftiaxume opos thelume:) filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. makari na zouses to 70 stin ellada, na eixes pantreuti kana xontro falokrati gia na threpsis tous goneis sou pou epeidi den exoun pleon kala ergatika xeria tha eixan minei spitaki tous se mia ponemeni zoi. oxi kai toso orea zoi etsi? mas sigkrinis mousiki moda kai kinimatografo ayta einai i zoi tou anthropou? des politika poso kala imaste, des tin elefteria pou exeis, des tin texnologia pou xrisimopoihs kathimerina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego ayta i8ela na sigrino sto sigekrimeno post. Ta epifaniaka, an i8ela na miliso gia politiki katastasi 8a to ekana. S eyxaristo gia tis ipodixeis alla itan axriastes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή