Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Υποκρισια

Το ξέρω ότι σιχαίνεσαι την υποκρισία, την καταδικάζεις και την κατακρίνεις. Εσύ όμως δεν υποκρίνεσαι ποτέ? Όταν είσαι στις μαύρες σου για οποιοδήποτε λόγο συννεφιαζεις και είναι σαν να τραβα η μαυρίλα και η μιζέρια σου όλη την προσοχή πάνω σου την ώρα που το μόνο πράγμα που θες είναι να πας σε μια γωνιά μόνη σου. Και αφού σε εντοπίσουν, σε κοιτάξουν με ύφος πραγματικής ή προσποιητής ανησυχίας σε προσεγγίζουν και τότε πέφτουν και οι ερωτήσεις: τι έχεις? είσαι καλά? ποιος σε πείραξε? πονάς? ...? ....? Και δεν λέω, μπορεί να είναι από ενδιαφέρον, από έγνοια ίσως και από απλή περιέργεια, βρίσκεσαι όμως στην δυσάρεστη θέση μέσα στον πόνο σου να απαντάς κάθε ερώτηση και να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σε συμβουλές του τύπου "σίγουρα δεν αξίζει να στεναχωριέσαι γι αυτό", σαν να ξέρει κάνεις άλλος εκτός από σένα τη αξίζει και τι όχι τα δάκρυα σου. Οπότε για να αποφύγεις τον καταιγισμό ερωτήσεων και τις εξηγήσεις προτιμάς να υιοθετήσεις ένα ψεύτικο χαμόγελο. Το νιώθεις ξένο, σαν να έκανες κολλάζ στο πρόσωπο σου και το προσθεσες με λίγη κόλλα αλλά είναι η εύκολη διέξοδος. Υποκρίνεσαι πως όλα είναι καλά, πως δεν τρέχει τίποτα και είσαι ευτυχισμένη. Γελάς με κάθε ηλίθιο αστείο δυνατά γιατί νομίζεις ότι με τον θόρυβο και τα αστραφτερά σου δόντια θα συγκαλύψεις την λύπη σου. Και θα μου πεις που είναι το πρόβλημα? Ακριβώς εδώ, στη λέξη υποκρίνεσαι Ούτε είναι όλα καλα, όλα τρέχουν, τα μάτια και η μύτη σου από το κλάμα και παρακαλάς να ανοίξει η γη να σε καταπιεί όμως φοράς εκείνο το χαζό χαμόγελο που ο καθένας που σε ξέρει μπορεί να καταλάβει τι κρύβει πίσω του.

4 σχόλια:

  1. Oh I know the feeling. Είναι το ίδιο ακριβώς όταν μας ρωτάνε 'Είσαι καλά?' και λέμε εμείς 'Ναι' παρά το γεγονός ότι μέσα μας μπορεί να καταρρέουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε καταλαβαίνω...θες να μείνεις μόνη να ξεσπάσεις να εκτονωθείς και δεν σε αφήνει κανείς!!! εγώ έχω το ακριβώς αντίθετο θέλω να ξεσπάω-> ξεσπάω αλλά θέλω να μιλήσω σε κάποιον αλλά δεν μπορώ.... γιατί...σε μια κολλητή φίλη μπορείς να πεις κάτι άλλα αν είσαι χάλια για το πρόβλημα της πως να της το πεις να την κάνεις χειρότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την αρχη που ξεκινησα να διαβαζω, κοιταξα τριγυρω στο δωματιο για κρυφες καμερες! χαχαχαχ :Ρ
    Πολυ σωστη Μυρτω, πολυ καλη αναρτηση.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρηγοριεμαι οταν ανακαλύπτω πως δεν ειμαι μονη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή