Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Deleted

Δεν διαγράφεται τίποτα πέρα από μερικά δεδομένα επειδή με αφαιρεσες από φίλη και έσβησες τις φωτογραφίες μας από τον εικονικό κόσμο του facebook. Τώρα πια είναι σαν να είμαστε δύο άγνωστοι στα μάτια των τρίτων αλλά το delete δεν έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ μας. Δεν μπορείς να διαγράψεις με ένα κουμπάκι ούτε τις αισθήσεις ούτε τις αναμνήσεις που σου άφησα όσο και να το θες γιατί αυτές είναι πραγματικές. Τις νιώθεις κάτω από το πετσί σου και είμαι σίγουρη πως ακόμα όταν τις σκέφτεσαι σε πιάνει μια ανατριχίλα στην σπονδυλική στήλη. Δεν μπορείς να με διαγράψεις, είμαι ριζωμένη βαθιά μέσα σου. Αλλά αφού τίποτα δεν διαγράφεται πραγματικά και το ξέρω εμένα γιατί με πείραξαν τόσο οι κινήσεις σου? Ίσως γιατί ο εικονικός και ο πραγματικός κόσμο δεν διαφέρουν και πολύ και η προσπάθεια σου να με αφαιρέσεις βίαια από τον έναν δείχνει τη θέληση σου να με αφαιρέσεις εξίσου βίαια και από τον άλλον. Τόσο απλά, με το πάτημα ενός πλήκτρου - νεκρή.

Εγώ από την άλλη δεν θέλησα πότε να διαγράψω την ύπαρξή σου ούτε να καν να σε ξεχάσω. Το σκέφτηκα μόνο εκείνες τις στιγμές που πονούσα τόσο που δεν μπορούσα καν να κλάψω. Τις στιγμές που απλά έτρεμα πάνω στο κρεβάτι μου σαν το ψάρι έξω από το νερό. Αυτό που θέλω είναι να προχωρήσω και ο μόνος λόγος είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Θα ήταν υπέροχα-θυμάσαι που έλεγα εσένα υπέροχο?-αν μπορούσα να ξυπνήσω ένα πρωί και να έχει περάσει αυτή η επίπονη περίοδος, να είμαι καλά και δυνατή στα πόδια μου.

Και ναι με πείραξε που αποκάλεσες ένα τυχαίο άνθρωπο όπως αποκαλούσες εμένα, ένιωσα πως χάνω τη μοναδικότητα μου. Σαν να βεβήλωσες με κάποιο τρόπο αυτό που είχαμε και ήμουν απλά η όποια κοπέλα που θα αποκαλούσες με αυτό το χαϊδευτικό, όχι η Μυρτώ. Πριν το καταλάβω μπορεί να μπερδεύεις και το όνομα μου. Θα μιλάς για εκείνο το πρώτο σου κορίτσι με τα σγουρά φουντωτά μαλλιά. Για μένα όμως δεν υπήρξες ποτέ ο γκόμενος, ο φίλος μου, το αγόρι μου. Σαχλές εκφράσεις. Ήσουν πάντα ο Α. μου και παρόλο που δεν φημίζομαι για τη μνήμη μου δεν θα ξεχάσω τίποτα από σένα, ούτε καν την ελίτσα κάτω από το αριστερό σου μάτι.

Ουτε να χωρισουμε με αξιοπρεπεια δεν μπορουμε πια λογω facebook.

9 σχόλια:

  1. That sucks. Να μην μπορείς να επικοινωνήσεις κανονικά με ένα άνθρωπο αν δεν υπάρχει μεταξύ σας μια οθόνη. Άσε τους άλλους να ζουν στον κόσμο τις εικονικης πραγμαιτκότητας κορίστι μου: μπορεί ο 'αληθινός' κόσμος να είναι πιο δύσκολος, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα delete, αλλά είναι για μάγκες και τους δυνατούς.
    Feel better Xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θα περάσει καιρός μεχρι τα παιδιά και οι νέοι της ηλικίας μας διαχωρίσουν το ψηφιακό με το πραγματικό.
    Δενα αντιλέγω για την κοινοτυπια του ψηφιακού αλλά αν είναι τελικά η μόνη δίοδος? (εξαίρεση κανόνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ (ΜΥΡΤΩ) ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ) ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ (lgiann@tee.gr) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. =( =(

    Αστεία και παιδαριώδης η όλη κίνηση, με μια νότα διάθεσης για τιμωρία, όπως τότε που μαλώναμε μικρά και λέγαμε ο ένας στον άλλον "δε σε παίζω, μη μου μιλάς". Γελοία και συνάμα ανώριμη, η ταύτιση των δύο ζωών. Εσύ κερδίζεις Μυρτώ, πάντως, να το ξέρεις. Επειδή είσαι σε θέση να το συνειδητοποιήσεις αυτό και έχεις βάλει σε τάξη την πραγματικότητά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tinkerbell: It sucks εν λαλείς τίποτε. Να έχεις την ανάγκη να μιλήσεις με τον άλλον κατα πρόσωπο τζαι να μεν μπορεις. Τζαι ο εικονικός είναι δύσκολος, απλά διά σου τη ψευδαισθηση πως δεν ειναι.

    kotatsuneko: Αν καταφέρουν να το διαχωρίσουν τελικά και δεν τους απορροφήσει. Εύχομαι να μην ισχυει αυτό που λες και να μην είναι η μόνη δίοδος, με τρομάζει η ιδέα.

    ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΑ: Καλωσόρισες :)

    Eloy: Στο τέλος δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει και ποιος χάνει ούτε ποιος εφταιξε περισσότερο. Ισως το φταίξιμο να λειτουργήσει σαν τρόπος εκτόνωσης αλλά δεν θα μείνει για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ούτε καν την ελίτσα κάτω από το αριστερό σου μάτι."

    Ιουυυυυυυυυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Theology? Οσο και να αλλάζεις ονοματα πάλι loser θα μενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε με ραινουν τα τερπνα τροτεζικα τερτιπια σου , προσπαθησε ξανα Μυρτουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δρ Έλεν που έφερε πίσω την αγαπημένη μου με τα ξόρκια της αγάπης της. Ο Μουρσέλι με χώρισε πριν από τέσσερις μήνες χωρίς λόγο, προσπάθησα να τον συζητήσω, αλλά με έκλεισε τελείως. Τον αγαπούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς έφευγε, έκλαψα και έγινα σκιά του εαυτού μου. Αλλά όλα άλλαξαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν είδα ένα σχόλιο σχετικά με το πώς η Δρ Έλεν βοηθά τους ανθρώπους με θέματα σχέσεων και γάμου, επικοινώνησα μαζί της και χαίρομαι που το έκανα γιατί τώρα ο φίλος μου επέστρεψε και με αγαπά ακόμα περισσότερο, υπόσχομαι ποτέ να με πληγώσει ξανά. Σας ευχαριστώ Dr Ellen για τη βοήθειά σας, είστε η καλύτερη. Για τους θεατές εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια για τη σχέση ή τον γάμο τους, σας αφήνω τα στοιχεία επικοινωνίας της Δρ Έλεν. Στείλτε email ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp+2349074881619
    Η υπηρεσία του περιλαμβάνει επίσης
    1. Ξόρκια για να κερδίσετε το λαχείο
    2. Τα ξόρκια φέρνουν πίσω τον πρώην εραστή σου
    3. Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
    4. Άμεση θεραπεία του HIV/AIDS
    5. Θεραπεία του καρκίνου
    6. Ξόρκια αγάπης
    7. Ξόρκια συμφιλίωσης
    8. ξόρκια τοκετού και λύσεις υπογονιμότητας
    9. Ξόρκια για την προστασία του κακού ματιού
    10. Ξόρκια θανάτου
    και τα λοιπά.
    Email: ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp: +2349074881619

    ΑπάντησηΔιαγραφή