Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φίλε Φασίστα

Βλέπω σε. Ναι εσένα που μας παρακολουθείς στο κέντρο της Λευκωσίας που μια γωνιά φορώντας μαύρα και κουκούλα, έχεις τα πόθκια σου ελαφρώς ανοιγμένα τζαι τα χέρια σταυρωμένα για να μας φοβερίσεις.
Ήσουν ο ίδιος που μας εμοίρασες φυλλάδια στην παρέλαση για τις 28 του Οκτώβρη τζαι έξω που το σχολείο μου τα μεσημέρια. Φυλλάδια που έγραφαν για τον αγώνα του έθνους, εδόξαζαν την ΕΟΚΑ Β' τζαι υποστήριζαν την ένωση με την Ελλάδα. Φυλλάδια που εξυμνούσαν το ελληνικό μεγαλείο με την σπουδαία ιστορία που θεωρείς πως καταστρέφουν οι ξένοι που σε είδα να δέρνεις.

Ναι είδα σε τζαι τότε στη Λάρνακα να φορείς την καρέκλα σε μια Παλαιστίνια που εν έφταιξε σε τίποτε παρά μόνο στο ότι είχε άλλη θρησκεία χρώμα τζαι γλώσσα τζαι ετόλμησε να πατήσει στη χώρα σου την ίδια στιγμή που εσύ έχεις συγγενείς στο Λονδίνο, τη Γερμανία τζαι την Αμερική που το 74. Θυμούμαι σε να έχεις ύφος ερεθισμένου ταύρου ενώ εχτυπάς με μανία τζαι μίσος τον κάθε "πουστόμαυρο" που εβρεθετουν μπροστά σου τζαι να εκπαιδεύκεις λλιο μετά το κοπελλούι σου πως να κάμει κάτι ανάλογο γιατί ισχυρίζεσαι πως κάποτε εν να του φάει "ένας που τούτους" τη δουλειά. Σάμπως τζαι ήταν να αφήσεις ποττέ το γιόκα σου να δουλέψει σε χοιροστάσιο ή την κόρη σου να ξεσκατίζει γέρους.

Είδα σε να σχεδιάζεις πάνω σε θρανία το σήμα της Χρυσής Αυγής, δίπλα που τη σβάστικα τζαι το σήμα του εθνικισμού τζαι να νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου όταν έγραψα δίπλα φασιστούι. Είδα σε να γράφεις στον τοίχο "τέλος στα πσεματα, Κύπρος - Ελλάς ενοσις" τζαι να είσαι περήφανος για την ελληνικότητα σου. Να δερνεις μια κοπέλα με τους παρέες σου μόνο τζαι μόνο γιατί μοιάζει σου Φιλιππινέζα έστω τζαι αν το όνομα της ήταν Αντρούλλα, Μαρία ή Ιωάννα.

Ξέρεις τι εν το πιο λυπηρό όμως? Ότι ξέρεις που στοχευκεις τζαι κερδίζεις. Στοχεύκεις στην συμμαθήτρια μου που άμα την ερώτησα γιατί λατρεύει τους Εγγλέζους που εδίχασαν Ελληνοκύπριους τζαι Τουρκοκύπριους τζαι κρατούν τις βάσεις ενώ απεχθάνεται τους Τούρκους είπε μου" χαλλου, επίες στις βάσεις? εν τέλεια! ενώ στα κατεχόμενα εν χτιτσιο, λιαξ!" Στοχεύκεις στον κάθε μιτσή που έχει συγγενή αγνοούμενο τζαι τη μίση περιουσία τον γονιών του ποτζει οπότε εμεγάλωσε ακούγοντας που το σχολειό, την οικογένεια του τζαι την τηλεόραση για το πως πρέπει να μισά τους Τούρκους για το κακό που του έκαμαν. Στοχεύκεις στον Κυπραίο που εν έχει ιδέα για τα αίσχη τα δικά μας τζαι θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του μεγάλου Αλεξάνδρου τζαι μιλά για τον Σωκράτη τζαι τον Αριστοτέλη με καμάρι χωρίς να εσει ιδέα για το έργο τους. Σιούρα όμως αν ήταν ζωντανοί μόνο να τους πιάνει στο στόμα του εν θα ήθελαν.

Είδα σε αγαπητέ ΕΛΑΜίτη αλλά το φοιτισιάρικο ένει ότι εν ήσουν πάντα ο ίδιος, επολλύνετε τζαι εμολύνετε τους τόπους. Αηδιάζεις με κάθε φορά που σε βλέπω, αηδιάζεις με όποτε φωνάζεις Τούρκος καλός μόνο νεκρός τζαι κάθε φορά που σκέφτομαι πως υπάρχει άτομο που σκέφτεται σαν εσένα.

12 σχόλια:

  1. Εθκιάβαζα το κείμενο τζιαι τζιαμαί που έφτασα στο "Στοχεύκεις στην συμμαθήτρια μου" ενόμισα ότι έδωκες πας την ρίζαν του κακού. Ύστερα όμως είδα ότι εν για τα προσχήματα που έθελες να πεις. Όποιος αγαπά τον εαυτόν του τζιαι εν ερωτευμένος με άλλον άτομον κάμνει έτσι πράματα που περιγράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έρθουμε μια Νύχτα, Όπου κι αυτά τ’ αστέρια Θα έχουν σβήσει, Και δεν θα ξέρετε Αν Ζωντανοί ή Πεθαμένοι είστε. Μα Εμείς θα έρθουμε, Φέρνοντας μαζί μας Χιλιάδες άστρα, ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, Και έναν Ήλιο Ματωμένο… ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!

    Ελαμίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή εν να μας καθαρίσετε ρε βρώμικον υποκείμενον; Πίεννε να κάμεις πιπί σου ρε θρασύδειλο ανθρωποειδές τζιαι παρέτα μας.

    Που την ήβρετε ρε εσού τζιαι οι όμοιοι σου την ψυσιή; Κτηνά, που δέρνετε μάνες με τα μωρά στην αγκαλιά. Ποιος άνθρωπος με ψυσιήν εν να το έκαμνεν τούτο ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aceras Anthropophorum: υποθέτω πως οι αλλά καλλύτερα ρώτα τον πουκάτω σου.

    Ανωνυμος: εν εχρειαζετουν να πεις οτι εισαι ελαμίτης, μόλις είδα το ανώνυμος εκατάλαβα το. Εν πα να φέρεις την πουλια τζαι τον αυγερινό πάλε ενας μισάνθρωπος φασίστας εν να είσαι που εν μπορει να απαντήσει σε λογική γιατι εν τον αφήνει ο φανατισμός του τζαι γράφει συνθηματάκια.

    Lexi_penitas: Αν εμπορουσαν εν να το έκαμναν, νομίζεις ότι έχουν ενδοιασμούς ή φραγμούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παρήγορο Μυρτώ εν ότι είμαστεν τζιαι εμείς πολλοι.

    Ανώνυμε, κατούρα τζιαι λιο ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωπα ρε Lexi ηρέμησε λίγο στο κάτω κάτω δεν σε έβρισα ούτε θα το κάνω...

    Προς Μυρτώ δεν έχω λογαριασμό στο google γι' αυτό είμαι ανώνυμος.

    Για το άρθρο τώρα, είναι γεμάτο ανακρίβειες και γενικεύσεις. Τίποτα από ότι γράφει δεν έχουμε πράξει πλην της επίδοσης φυλλαδίων που και πάλι ποτέ δεν γράψαμε για ΕΟΚΑ Β.

    Αλλά ναι έχετε τρομοκρατηθεί και το καταλαβαίνω. Τόσα χρόνια παίζατε χωρίς αντίπαλο και τώρα πλέον ήρθαμε εμείς. Με την νεολαία να πλαισιώνει τις τάξεις μας, να ανδρώνεται μέσα από την δράση μας και να μαθαίνει από τις ομιλίες μας στα γραφεία, αυτά που η σημερινή παιδεία της αποκρύπτει.

    Αυτός ο φόβος, σας έκανε να ζητάτε από την εξουσία να μας θέσει εκτός νόμου, να μας φυλακίσει κτλ κτλ.

    Είστε απλά θλιβεροί...

    Κωνσταντίνος Δημητρίου
    Στέλεχος ΕΛΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιποτα δεν έχετε πράξει? Συγγνωμη αλλά με το να αρνειστε τις πράξεις σας εν είσατε εσεις οι θλιβεροι οχι εμεις. Όσο αφορά την ΕΟΚΑ Β ναι μπορει να μεν το είδα γραμμένο στα φυλλάδια τζαι να ήταν σε συζητηση με μελος σας, συγγνωμη για την ανακριβεια.
    Για τα γεγονότα πάλε αναφέρομαι στις 5 του Νοεμβρη στη Λάρνακα που μπορει να μεν ειστασταν επιφανεις διοργανωτες τζαι να ήταν το ΚΕΑ αλλά είχατε συμμετασχει.Επισης για την εκπαιδευση που καμνετε στα κοπελλουθκια σας επηρα για παραδειγμα τα πρόσφατα γεγονοτα στο Λυκειο Βεργινας που δεν διαφωνω οτι οι ξενογλωσσοι μαθητες ήταν προκλητικοί όμως η λυσσα με την οποια αντεδρασαν οι Κυπριοι μαθητες εναντιον τους εμένα προσωπικα εφάνηκε μου τρομερα έντονη για να μεν εν υποκινούμενη.
    Οσο για τα υπολοιπα βλέπω τα στο σχολειο ΜΟΥ. Εν νομιζω να εφκαλα κάτι που τούτα που το νου μου, απλα βλέπω σας να αυξάνεστε τζαι να πληθύνεστε μέρα με τη μέρα τζαι να γεμώνει ο τόπος μίσος τζαι εν μπορώ να μεν γράψω ότι δήποτε για τούτο γιατι ανησυχει με.
    Να μαθαινει μεσα που τις ομιλιες σας? Εννοεις να τους παρουσιαζεις μόνο τα μισα οπως σε συμφερει τζαι να τους κάμνεις πλύση εγκεφάλου? Τουλαχιστον εμενα οι γονεις εν εκάμαν ποττε κάτι τεθκοιο ουτε κανενας άλλος τζαι εμεγάλωσα με την ικανοτητα σε κάποια ηλικια να μπορω να κρίνω μονη μου γεγονοτα τζαι καταστασεις τζαι να μεν χρειαζεται κανενας να με διδαξει.
    Τουτο που καμνετε εσεις δεν ειναι παιδεια, ειναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ γιατι η παιδεια περιέχει την κριτικη σκέψη αλλά τζαι καλλιεργει αρετες που εν εσετε ιδεα τι σημαινουν κρίνοντας που τη συμπεριφορα των συμμαθητων μου.
    Εν ζητω προσωπικα που κανεναν να σας θεσει εκτος νόμου τζαι να σας φυλακισει γιατι εν να ήταν εγγλημα κατα της πολυφωνιας, για μένα εν ρόλος δικος μου τζαι όσων αλλων στηριζουν τις αποψεις μου να αντιστεκονται στην εξαπλωση σας δειχνοντας την εναντιωση τους σε σας.
    Το αρθρο εν δικες μου αποψεις, στο δικο μου μπλογκ τζαι ειμαι μια μαθητρια που γράφει ότι βλέπει, εν εν δημοσιευμενο κάπου που να ασκει επιρροη στον όποιοδηποτε αν εν για τούτο που ανησυχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * εκοιταξα το καλλυτερα, ήταν το ΚΕΑ, ΤΟ ΠΑΚ και το ΚΣΑ οι επιφανεις διοργανωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κωνσταντίνε Δημητρίου, άμαν θκιαβάζω τα λόγια του κειμένου που εβάλατε για σχόλιον έρκεται μου να ξεράσω. Άρα το κόλπο πιάννει. Το μίσος είναι το εργαλείο σας τζιαι ξέρετε να το χειρίζεστε με τέχνην. Ζώντας στο εξωτερικό σε χώραν όπου οι όμοιοι σας εκαταφέραν να φτάσουν 30% τζιαι να έχουν υπουργούς, δημάρχους, βουλευτές, δεν με εντυπωσιάζουν οι 500 νοματέοι που εσυνάξατε στην Λάρνακαν από τους οποίους έναν μεγάλον μέρος ήταν υποψήφιοι βουλευτές που ήρταν να ψαρέψουν τον ψήφον ή τον σταυρόν προτίμησης σας.

    Τζιαι κόμμαν ίσια με τον συναγερμόν να γινήτε, τζιαι ούλλος ο συναγερμός να γινήτε, η ψυσιή σας η μίζερη χωρίς σημαίαν πάλε μαύρη θα είναι όπως τζιαι τα σύμβολα σας, με έναν ήλιον γαιματωμένον.

    Πέστε μας τζιαι το χρώμαν του ήλιου σας άμαν ξαπολύσετε την σημαία σας για να ερωτευτείτε. Έτσι από περιέργειαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις 5 Νοε δεν ήμασταν εμείς διοργανωτές. Όταν έγινε η σύγκρουση όμως στείλαμε κόσμο να υπερασπιστεί τους Έλληνες που έφαγαν ξύλο και εμείς ήμασταν αυτοί που σταμάτησαν τις φασαρίες...

    Ενώ η εκπαίδευση που γίνεται στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ είναι πολύ καλύτερη... Τουλάχιστον εμείς λέμε στον κόσμο μας να διαβάζει βιβλία όχι μόνο από την μια μεριά για να αποκτά συνολική εικόνα και να ξέρει τι λέει και ο αντίπαλος. Εγώ προσωπικά έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του Δρουσιώτη και έχω διαβάσει και Μπακούνιν αλλά και Ένγκελς.

    Αφού είσαι μαθήτρια και αν θέλεις να δείς την συνολική εικόνα σε καλώ την Παρασκευή να έρθεις στα γραφεία μας στην Λευκωσία. Κανείς δεν θα σε πειράξει και ψάξε για τον Κωνσταντίνο Δημητρίου.
    Εκεί θα σου λύσω όλες τις απορίες σου για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα η εκπαιδευση οποιασδήποτε φύσεως για μενα εν λάθος τζαι πόσο μάλλον της ΕΔΟΝ που έχουν "στρατο" πενταχρονα να φωναζουν συνθηματα κατα του ιμπεριαλισμου. Μα ακριβως λέτε τους να διαβάσουν βιβλια για να ξέρουν τι λεει ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ αφου τους προιδεαζετε πρωτα οτι τζεινος ενει ο αντιπαλος. Εν τους λετε να ακουσουν τζαι τις δυο πλευρες για να σχηματισουν μια γνωμη που μονοι τους τζαι να θκιαλέξουν τι να υποστηρίξουν αλλά για να ξέρουν να αντικρουσουν τις θεσεις της αντιπαλης ομαδας.
    Την εικονα βλέπω την τζαι που τις πραξεις τζαι τους εκπρσωπους σας. Εν σε εμπιστευκουμαι γιατι είδα ποσο βίαια μπορειται να φερθειτε. Οποια μάσκα πολιτισμου τζαι να φορεσετε το μίσος που έσετε εν θα μπορεσετε ποττε να το κρύψετε. Ευχαριστω πάντως για την προταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελαμίτη,
    εσύ, ο απόγωνος των Ελλήνων, σπέρμα του Σοφοκλή, Περικλή, Σωκράτη, Μέγα Αλέξανδρου, Παλαιολόγου, Κολοκοτρώνη και Παπαδόπουλου(αν πρωτιμάς):

    Θα ήθελα να είμαι στην θέση να σου πω ότι χαίρομαι που έχεις διαβάσει συγγράματα πολλά αλλά δυστηχώς μετά λύπεις αναλογώ τις ιδεολογικές σου παρατάξεις. Είμαι σίγουρος εξάλλου ότι έχεις κατανοήσει απόλυτα τoν Μικχαήλ Μπακουνίν και κατανοάς γιατί αντιδρούν έτσι οι αναρχικοί (ασφαλώς ειρωνεύομαι εδώ, καθώς το Αναρχικο μανιφέστο δεν έχει να κάνει τίποτα με τους σημερινούς βάνδαλους ουτοκαλούμενους αναρχικούς). Εξίσου σίγουρος είμαι ότι έχεις διαβάσει το Κεφάλαιο ή το Κουμμουνιστικό Μανιφέστο και κατανόησες κατά πόσο έχει βασιστεί επάνω τους το δημιούργημα της Σοβιετικής Ένωσης ή ακόμα καλύτερα αν πραγματικά στις μέρες μας αυτοί που δηλώνουν κουμμουνιστές πραγματικά στα αλήθεια είναι ή μπόρουν να είναι.

    Δυστηχώς όμως αμφιβάλλω να τα έχεις κατανοήσει αυτά καθώς θα εκτιμούσες την αδυναμία του ανθρώπου στο να χωρίζει... και να χωρίζεται..

    Ακόμα χειρότερα όμως εσύ αποτελείς την χείριστη μορφη αυτής της κατάντιας καθώς αναλογιέσαι σε μια ομάδα φασιστική με παροποίδες που εγωιστίκα νοιόθει ότι υπερβάλει σαν ον απο τον όμοιο του (δηλαδή θείο ίσως) - κάτι που ίσως να αντικρούει τις θρησκευτικές σου ανησυχίες.

    Κατανόω όμως ότι είναι μία δικαιολόγια κατασκευασμένη να λες ότι έχεις διαβάσει πολλά συγγράμματα που μπορεί πραγματικά να τα έχεις αναγνώσει μα δυστηχώς και πάλι όπως έχει πει και η Μυρτώ εαν είσαι προδηδεασμένος τότε καλύτερα γάμα τα! Παραπλάνηση και προπαγανδα είναι χειρότερη από αμάθεια.

    Είσαι ένα κατασκεύασμα δυστηχώς για να ικανοποιήσει συμφέροντα εγωιστικά και ζηλιοφθόρα. Με απότερο σκοπό να του πουν: ‘Μπράβο έχεις δίκαιο’. Αναγνωρίζεις για τι μάχεσαι; για τι; για την προστασία του εθνούς μου; από πκιον; από έσενα κυριως.

    Εάν μου λες εσύ είσαι ο πατριώτης που θα σώσει την ταυτότητα μου ή την εθνική μου συνείδηση από την κατάντια της παγκοσμιοπιοισης ή της μετανάστευσης τότε σου λέω λανθάνεσαι. Αύτο που θα με βοηθήσει να μάθω τι είμαι και να αναγνωρίσω την αλληνικότητα μου είναι η έρευνα της πραγματικής μου ιστορίας και να μπόρω δίχως ενδοιασμούς να ζήσω με τον συνάνθρωπό μου.

    Να ΄σαι σίγουρος ότι όσοι και να γείνετε θα είστε η κατάντια μιας λανθασμένης ιδεολόγιας αποδεδιγμένης από το παρελθόν. Έμεις θα σας πολεμήσουμε γιατί εμείς ήμαστε περισσότερο πατριώτες όσο και αν σου ακούετε αυτό παράξενο καθώς έχεις μάθει λανθασμένα το νόημα αυτής της λέξης. Έμεις αγαπάμε αυτό το τόπο και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη. Έχουμε κάνει θητεία ίσως δυσκολότερη από εσένα, έχουμε πολεμήσει ή έχουμε εκτυμίσει καλύτερα το αίσθημα της ειρήνης και της αδικίας γιατι ίσως να τα ΄χουμε ζήσει και όχι βασισμένοι πανώ σε λόγια προπαγανδιστήκα που σκοπό έχουν να σας κλείσουν παρά να ανοίζουν τα αφτιά.

    Παρακμάζει η κοινωνεία και κατακλύζεται από ευδαιμονία και αυτός ίσως να ΄ναι ο ρόλος σας. Ο ρόλος ενός όχλου να μας φέρει συνείδηση. Περιμένοντας τους βαρβάρους καθώς θα έλεγε και ο Καβάφης…

    http://www.youtube.com/watch?v=Yvt9E4n0oQg

    Μύρτω απολογούμαι για το σεντόνι, να ‘σαι καλά για το ποστ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή