Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Television addicts


Εν μπορώ να καταλάβω τούτο το αποβλάκωμα που παθαίνουν ούλλοι μπροστά που την τηλεόραση τζαι τις σειρές. Τζαι να πεις ότι εν κάτι καινούργιο εν πάντα η ίδια ιστορία, ο πλούσιος τζαι η φτωχη, ένας που τους θκυο εν υιοθετημένος, κάποιου η μάνα εν να θέλει να τους χωρίσει, εν να πεθάνουν 2-3, κάποιος εν να τυφλωθεί, κάποιος εν να μπει φυλακή τζαι πάει λέγοντας. Άμα εν κυπριακή η σειρά όμως έχει πιο πολλύ action. Εκτός που τούτα ουλλα εχει τζαι μια μόδα κάθε σεζον βλέπε καλόγριες, καρκίνους τζαι πουτάνες (μπαδόν). Εσκέφτουμουν ποιόν να πιάσω για παράδειγμα τζαι ήβρα σας τα καλλύτερα!



Παράδειγμα 1-μάνα

Η μάνα μου βλέπει μόνο ελληνικές σειρές αλλά φέτος εντάξαμε στο πρόγραμμα τζαι τους "γυμνούς αγγέλους", το "Ελένη η πόρνη" βρίσκει το πολλά χαμηλού επιπέδου (για το κριτήριο της όσο αφορά το επίπεδο εν να σας γελάσω). Τη μεγάλη ζημία όμως εκάμαν την τα "μυστικά της Εδέμ" τζαι η "ζωή της άλλης", ή αλλιώς τα μυστικά της άλλης τζαι η ζωή της Εδέμ που λαλεί ο παπάς μου που τα συγχίζει. Όταν καθούμαστε στο τραπέζι να φάμε τη νύχτα αφήνει την τηλεόραση ανοιχτή πάνω στο δωμάτιο της τζαι τρώει συγκεντρωμένη. Μόλις ακούσει τη μουσική που δια το έναυσμα για την αρχή της σειράς ξεκινά το θέατρο του παραλόγου . Κουντα το πιάτο της τζαι λαλεί, ουφου, επρήστικα, άτε πάω πάνω να σιδερώσω/ να διορθώσω/ να βάλω πυτζάμες τζαι 1000 άλλες ανακυκλωμένες δικαιολογίες. Μαζευκει το πιάτο της ππάσα ππάσα τζαι παίζει τη κουλ ωσπου να φτάσει στην αρχή τη σκάλας, μετά ελέγχει αν τη θωρεί κανένας τζαι κόφκει του βούρου να πάει πάνω όπως έκαμνα που ήμουν μιτσιά τζαι αρχίζαν τα Πόκεμον. Φέτος έμαθα ότι εν να εν η τελευταία χρονιά για τα μυστικά της Εδέμ τζαι εχάρηκα γιατί τις ώρες που τα δείχνει εν σαν να μεν έχω μάμα. Έτυχε να είμαι μες το μπάνιο τζαι να μεν έχω ττόρο. Εφώναζα της να μου φέρει έναν γιατί ήταν χειμώνας τζαι εκρύωνα τζαι είπε μου έρκουμαι τωρά αλλά άφησε με δέκα λεπτά να τρέμω ώσπου να βάλει διαφημίσεις γιατί όπως είπε ήταν κρίσιμο σημείο. Τζαι το κρυολόγημα που ακολούθησε ήταν κρίσιμο όμως. Η μόνη σειρά που βλέπει τζαι μπορώ να κάτσω να δω μαζί της χωρίς να βαρεθώ της ζωή μου ή να νομίζω ότι δείχνει βδομάδα το ίδιο επεισόδιο που τη στασιμότητα εν το νησί. Ομολογώ είδα μερικά επεισόδια τζαι αρέσκει μου που εν εποχής, βρίσκω καλούς τους ηθοποιούς τζαι τη σκηνοθεσία ενώ τζαι το σενάριο εχει το ενδιαφέρον του γιατί προχωρά.




Παράδειγμα 2-γιαγιά

Η γιαγιά μου κάθεται τζαι θωρεί πρώτα ούλλα τα βραζιλιάνικα τζαι μετά τα κυπριακά του ΡΙΚ με ενδιάμεση παρεμβολή το παππού που θέλει να δει τα νέα. Όταν ήμουν μιτσία τα καλοτζαίρκα επήαινα στο σπίτι της τζαι θυμούμαι χαρακτηριστικά ότι αν εβρέθεσουν απόγευμα στην βεράντα άκουες που ούλλα τα σπίθκια της γειτονιάς τη μουσική της "Λάμψης" τζαι του "Καλημέρα ζωή". Περιττό να πω ότι ελάλε μου συνέχεια την ιστορία για το Θεοχάρη τζαι τις συγκλονιστικές εξελίξεις, τωρά ευτυχώς ακούει τες η Σ. (Σρινλανκέζα οικιακή βοηθός) . Τελευταία άρκεψαν να της αρέσκουν τζαι τζείνης οι σειρές τζαι επροσπάθησε να μου εξηγήσει στα σρινλανκεζοκυπριακά την ιστορία του βήματα στην άμμο για το Χρυσήλιο που επαντρευτηκεν μιαν που εν τον ήθελε αλλά εβίασεν την. Τα παρακάτω εσύγχισα τα με ένα βραζιλιάνικο που επίσης προσπάθησε να μου εξηγήσει οπότε εν είμαι αξιόπιστη πηγή.

Τελικά τι έχουν τούτες οι σειρές που τις κάμνουν τόσο εθιστικες τζαι τι ενδιαφέρον έχει το να παρακολουθείς την ζωη κάποιων πλασματικών ανθρώπων αν δεν εν κατα συρροήν δολοφόνοι που δουλεύκουν σαν εγκληματολόγοι στο Miami?


6 σχόλια:

  1. Η δικαιολογία της δικής μου, πάντως, είναι ότι "περνάει την ώρα της". :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τζαι μένα η μάμα μου έτσι κάμνει με τους πύργους της εδεμ
    πχ: εχτες επήρε με μάθημα η μάμα μου,τζαι λέω της
    8 να είσαι δαμέ. τζαι λέει μου 8 τζαι 10 που τελειώνει το έργο μου.
    κάθε τρίτη τζαι πέμπτη είμαι σαν το παραμελημένο πάνω στο πεζοδρόμιο τζαι περιμένω.

    τελως παντων.
    νομίζω οι σειρές εν κάτι παρόμοιο με τα blogs,κάθε post τζαι νεο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σελήνη - ας βρουν ένα χομπι βρε αδερφε, πλέξιμο, ζωγραφική, μπλογγινγκ κάτι. Κι ετσι μια χαρα θα την περνούσαν

    Εγω- Ααααχ η ιστοριιία της ζωης μου, επέρασα τα τζαι γω τουτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η μάνα μου τα ίδια, τι πίκρα και αυτή πια. -.-
    Ούτε να της μιλήσω δε μπορώ (δε μπορούσα, πλέον δε μένουμε μαζί), άρχιζε τα "σσσσσσσσσσσσςς, μη μιλάς για να ακούσω". Και μετά αναρωτιόνταν γιατί δεν τα πηγαίναμε καλά τελευταία. -.-

    Απλώς ταυτίζεσαι, μέσα στα πρόσωπα των σειρών αναγνωρίζεις πτυχές του εαυτού σου και πιστεύεις ότι όπως καταφέρνουν και αυτοί να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, έτσι θα τα καταφέρεις κι εσύ ενδεχομένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πιθανό αυτό που λες. Δεν ειναι τυχαίο εξάλλου που κάνουν θριαμβο σειρες του τύπου "κακασχημη που γινεται πανεμορφη και βρισκει τον αντρα των ονειρων της αστερακια-καρδούλες- χαρτοπολεμος" Το θέμα ειναι να σε απορροφα η πλασματική ζωη τους ωστε να μην κάνεις τιποτα για να βγάλεις τη δική σου ζωη απο τη μιζερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευτυχώς η δική μου μόνο το νησί θωρεί
    αλλά η γιαγιά μου θωρεί ΤΖΙΑΙ τα μυστικά της εδέμ, ΤΖΙΑΙ τη ζωή της άλλης. έρκεται σπίτι μας για καφέ, τζιαι μετά που μισή ώρα σηκώνεται να φύει επειδή "αρχίζει το έργο μου". Το shιρότερο εν άμα έχουμε ούλλη την οικογένεια δαμέ, τζιαι βάλλει με να της ανάφκω την τηλεόραση για να δει το έργο της επειδή εν κρίσιμο το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή