Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ρουσφέτι

Στην Ελλάδα ονομάζεται ρουσφέτι. Στην Κύπρο δεν του έχουμε δώσει ονομασία γιατι είναι κάτι τόσο φυσικό, κάτι τοσο καθημερινό που εν χρειάζεται καν ονομασία.
Σίγουρα δεν το συναντάς σε άλλες χώρες σε τέτοιο βαθμό και σίγουρα αν γίνετε δεν το λένε με τόση περηφάνια και φυσικότητα. Εμένα ο κουμπάρος μου εν την πολεοδομία τζαι εκανονισε μου τα, ο καλαδερφός μου εν στην τροχαία και μου σβήνει τις κλείσεις, ο θείος μου εν να με κανονίσει στο δημόσιο να έχω ούλλα τα καλά, ο παπάς μου εν να με φκάλει Ι-4 και ο γείτονας εν να μου φκάλει αδεια οδήγησης. Έχω ακούσει σημεία και τέρατα, τις πιο εξωφρενικές ιστορίες και μου τα διηγήθηκαν με τέτοια φυσικότητα σαν να μου ελαλούσαν επια στο περίπτερο να πιάω πισσες.
Εγω σε 7-8 χρόνια που θα βγώ στην αγορά εργασίας και εν να έχω τα πτυχία μου, τα μεταπτυχιακά μου τα 500 χαρτιά τα πιστοποιούν την αξία μου αποκλείεται να έβρω δουλειά γιατι κάποιος εν να έσει τον τρίτο ξάδερφο του τατα της μάνας του να τον κανονίσει. Εν να αδικηθώ όπως τζαι τόσοι άλλοι νεοι με προσόντα. Και μετά λαλούν σου βάλε κι εσύ μέσον, η Κύπρος εν πολλά μικρή, κάποιος εν να βρεθεί να σε κανονίσει. Οι ρε φίλε, εγώ θέλω να πιάσω δουλειά με το σπαθί μου, να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου και τις ηθικές μου αξίες. Τότε είναι που θα σε μουτζώσουν, θα σε πουν βλάκα και πως η αξιοπρέπεια δεν σε ταΐζει τζαι εν να έχουν τζαι δίκαιο.

3 σχόλια:

  1. Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι 'κράτα γερά' γιατί αυτό το φαινόμενο θα το συναντήσεις αρκετά συχνά (δυστυχώς). Και απογοητεύεσαι (με το δίκιο σου), φτάνεις σε σημείο να απηυδίσεις και να διερωτάσαι τι πάει λάθος μαζί σου. Αλλά πρέπει να μην τα βάζεις με τον εαυτό σου και να συνεχίζεις την προσπάθεια. Ρώτα μας κι εμάς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ακούω πως έχει κι αλλους ανθρωπους που αντιστέκονται παίρνω κουράγιο, λέω δεν είμαι μόνη μου τελικά έχει κι αλλους. Ευχαριστώ για τη συμβουλή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ίσως καταλήξεις με το σταυρό στο χέρι. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο μόνος τρόπος να πολεμήσεις το κατεστημένο είναι να μην γίνεις μέρος του αλλά όπως έχουν τα πράματα πολλά δύσκολα το πολεμάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή