Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Δημοκρατια στην Κύπρο? Μπαα

Παρακολουθώ τελευταία το σάλο που εξεσπασε με την προσπάθεια για αύξηση του εκλογικού μέτρου. Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΑΚΕΛ τζαι ΔΗΣΥ συμφωνούν στην αύξηση του στο 3,5%, ποσοστό που επηρεάζει ούλλα τα μικρά κόμματα και ουσιαστικά αποκλείει τους οικολόγους περιβαλλοντιστές που τη βουλή. Ένα τέθκοιο μέτρο μόνο αντιδημοκρατικό μπορεί να χαρακτηρίσει αφού όπως εδηλωσαν τζαι οι ίδιο οι οικολόγοι στις δηλώσεις τους είναι "έγκλημα κατά της δημοκρατικής πολυφωνίας".
Δημοκρατία εν το πολίτευμα που πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό τζαι υπηρετεί τα συμφέροντα του τζαι υποτίθεται ότι εν τζαι το πολίτευμα που έχουμε στην Κύπρο. Μόνο δημοκρατική όμως εν χαρακτηρίζεται μια χώρα που κλείνει το στόμα ενός ποσοστού των πολιτών της, έστω και σχετικά μικρού ποσοστού, και δεν αφήνει τη φωνή του να ακουστεί στη βουλή Στην βουλή πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις γιατί οι βουλευτές ουσιαστικά εν οι αντιπρόσωποι των πολιτών τζαι που τη στιγμή που κάποιοι πολίτες μένουν εκτός δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται βουλή των αντιπροσώπων γιατί λανθασμένα παραπέμπει σε δημοκρατικό θεσμό.
Εν μια που τις περιπτώσεις που απλά με εξοργίζουν τζαι καμνουν με να θέλω που τη μια να κάμω τα πάντα για να αλλάξω την κατάσταση, να φωνάξω για να υπερασπιστώ το δίκαιο και την έννοια της δημοκρατίας αλλά που την άλλη να φύω γιατί βλέπω οποιαδήποτε προσπάθεια μάταιη.

3 σχόλια:

  1. όταν κάνεις κάτι, τότε μπορεί και να γίνει κάτι

    όταν δεν κάνεις τίποτα, τόπε απλά δεν θα γίνει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθκιάβασα το στην εφημερίδαν εχτές νομίζω (πάντα πίσω που τον κόσμο :D).
    Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί η αύξηση του εκλογικού μέτρου τζιαι παράλληλα του αριθμού των βουλευτών βοηθά οποιονδήποτε εκτός που τα 2 μεγάλα κόμματα.

    Πέραν του ότι ουσιαστικά αφήνουν τα "μικρά" κόμματα εχτός, επιβαρύνουν τζιαι την οικονομίαν της χώρας. Πόσους πολιτικούς ταγούς να ταΐζουμεν πιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα μου ντε. Οσο για την αυξηση των βουλευτων πιστευκω εν πολλα καλή κινηση εν μέσω οικονομικής κρισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή