Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Περιστατικο: έτος 2011 παρα κατι

Ήμουν προχτές σε ένα κατάστημα με παιδικά παπούτσια και δίπλα μου ήταν μια τυπικότατη κυπριακή οικογένεια. Η μάμα, ο παπάς, οι δυο κόρες κάπου 3 και 1 και ο γιος γύρω στα πέντε που βγήκαν για τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα ψώνια.
Σε κάποια φάση ο γιος παίρνει ένα ροζ παπούτσι από το ράφι για να το δείξει στη μάνα του και μόλις τον βλέπει ο πατέρας (κάπου στα 35, ορίτζιναλ Κυπραίος) γουρλώνει τα μάτια του, αλλάζει 150 χρώματα και δίνει με μανία μια ανάποδη στο γιο του. Τον αρπάζει μετά από τη μπλούζα και του φωνάζει στα μούτρα" τι είσαι εσύ για να φορείς ροζ? είσαι που τους άλλους εσύ? ο δικός μου γιος εν εν που τους άλλους, κωλόπαιδο" . Το μωρό εντομεταξύ να κλαίει με φόβο και να επαναλαμβάνει σχεδόν από μέσα του "ήταν για τη Μαρία, ήταν για τη Μαρία" (αδελφή) "δεν είμαι από τους άλλους, δεν είμαι αλήθεια". Πανάθεμα κι αν ήξερε τι ήταν οι "άλλοι".
Το αποκορύφωμα όμως ήταν η μάνα. Το δικό μου σαγόνι να κρέμεται από το σοκ, το ίδιο και της πωλήτριας και να γυρίζει η μανα και να λέει με ύφος ντροπής και συνωμοτικό τόνο στον άντρα της " αγάπη μεν φωνάζεις μες τον κόσμο, μας βλέπουν". Το μόνο που την ένοιαζε ήταν το τι θα πει ο κόσμος που φώναζε η "αγάπη" στο παιδί δημόσια.
Μέτα φυσικά συνέχισαν ανενόχλητοι τα ψώνια τους σαν να μην υπήρχε καμία αιτία προβληματισμού και αγνοώντας το παιδί τους που έκλαιγε λίγο πιο πίσω. Δυστυχώς εκείνο το κλάμα θα είναι το μικρότερο κατάλοιπο αυτής της συμπεριφοράς σε εκείνο το παιδί.

6 σχόλια:

  1. Οι άλλοι προφανώς είναι μια ομάδα αφύσικων, ανθρωποφάγων, πανούργων όντων που προσπαθούν να κατακτήσουν τον κόσμο.
    Μα το ιπτάμενο μακαρονοτέρας, έλεος, έλεος, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sad. Just sad.
    Μου εθθύμησεν την υπόθεσην Ρόνι Πάρις, τριών χρονών μωρό δολοφονημένον που τα σιέρκα του παπά του, επειδή επίστεφκεν ότι ο γιος του θα εγινίσκετουν γκέι.
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Paris)

    Τουλάχιστον οι γκέι εμάθαμεν γιατί αντιμετοπίζουμεν έτσι συμπεριφορές, τούτα τα μωρά που κατά πάσα πιθανότητα ούτε γκέι είναι ούτε καταλαβαίνουν ακόμα τι εν σεξουαλικός προσανατολισμός, πώς να νιώθουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σελήνη
    Μα φυσικα. Και πρεπει αμέσως να εξοντωθούν διότι απειλούν το έιδος μας, τον πλανήτη, το ηλιακό σύστημα και ολοκληρο το γαλαξία μας

    dm3k
    Πρώτη φορά ακούω την ιστορια τζαι ακούεται πραγματικά συγκλονιστική. Εν μπορώ να ξέρω πως νιώθει, σιούρα καταπιεση αλλα κατα πάσα πιθανοτητα που εν να μεγαλώσει αν δεν εν γκευ εν να γίνει σαν τον παπά του ενω αν είναι γκευ εν να γινει πραγματικά δυστυχισμένος διοτι εν θα μπορει ούτε ο ιδιος να αποδεχτει τον εαυτο του και τζαι ποσο μαλλον να εχει στηριξη που τους τους γονεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καημένο το παιδάκι τι ψυχολογικά θα 'χει όταν μεγαλώσει.
    Αμ ο άλλος ο πατέρας,τόσο έξυπνος κι αυτός που έχει τέτοια άποψη.Εδώ καλά καλά το μωρό δεν ξέρει τι θα πει αυτή λέξη,και ο πατέρας του το έβγαλε γκέι!!

    OMG, :Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τόσο κοινοτυπο τούτο το περιστατικό που δυστυχώς αν εφάκκας ακόμα ένα γυρώ μεστα καταστήματα θα το εξαναζούσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σίουρα, ευτυχώς ο γυρός μου επεριορίστηκε τζαμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή