Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

''Σ_ _ _ _ _ _η''

Έφταιξες, έκανες μαλακία και το ξέρεις. Προσπάθησες να σώσεις την κατάσταση και να βγεις από πάνω με επιχειρήματα αλλά δεν τα κατάφερες άπλα και μόνο γιατί μέσα σου ήξερες ότι είχες κάνει λάθος.
Έσφαλες αλλά δεν μπορείς να το παραδεχτείς. Δυσκολεύεσαι να ρίξεις τον εγωισμό σου σε ανθρώπινα επίπεδα και να ξεστομίσεις μια λέξη-δεν είναι μεγάλη τρεις συλλαβές μόνο.
Έχεις διαστρεβλώσει μέσα σου τι σημαίνει ισχυη και κύρος. Δεν αποκτάς κύρος γιατι είσαι ''αλάνθαστος'' αλλά γιατί ξέρεις να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να τα αναγνωρίζεις και να μαθαίνεις απο αυτά. Εσύ επαναλαμβάνεσαι και ανακυκλώνεις τα ίδια με αποτέλεσμα να πληγώνεις αλεπάλληλα ανθρώπους που δεν φταίνε για τα προβληματικά γονίδια σου.
Κρατάς απόσταση ασφαλείας γιατί πιστεύεις πως το να δείξεις τα συναισθήματα σου προδίδει αδυναμία αλλά η απόσταση αυτή μόνο την αδυναμία σου αποδεικνύει. Την ανικανότητα σου να χειριστείς τα λάθη σου και τις ενοχές που γεννιούνται από αυτά. Και τελικά οι ενοχές αυτές δημιουργούν ένα συμπαγές στρώμα, μια ασπίδα που αντί να σε καλύπτει καταστρέφει ότι γλυκό έχεις μέσα σου και σε κάνει απρόσιτο.
Είναι τόσο δύσκολο τελικά να πεις συγγνώμη ρε γαμώτο μου?

4 σχόλια:

  1. πιστεψε με μερικες φορες ειναι πολυ δυσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο για μερικούς ανθρώπους!
    Μην τους φταίς όμως.. Έτσι μάθανε να ζουν! Έτσι είναι..
    Το θέμα είναι αν τους δέχεσαι εσύ έτσι όπως είναι αυτοί.. Τους δέχεσαι? Τους συγχωρείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά τους ανέχομαι και ειδικά όταν πρόκειται για τον πατέρα μου, ούτε θέλω ούτε μπορω να κάνω αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή